sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Agilitykisat 28.3.2015

Torniossa käytiin lauantaina 28.3. kipittämässä kolme rataa, yksi hypäri ja kaksi agirataa.
Tuomarina kaikilla radoilla oli Timo Vertanen. 

Ensimmäisenä oli hyppyrata
tulos 10, sija 3/7

Toisena B agilityrata
tulos 19.18, sija 5/8 

Ja viimeisenä A agilityrata
tulos HYL

Mukavat kisat, radoilta löytyi paljon hyvää mutta myös sitä huonoa. Virheet menee aivan mun piikkiin, kontaktit hieman ketutti mutta muuten meillä oli Ellen kanssa hauskaa, mikä on pääasia tässä hommassa :) 

En jaksa spekuloida kaikkia ratoja erikseen mutta yleisesti:
+ Elle irtosi varsinkin putkiin hyvin!
+ Ellen vauhti
+ minäkin liikuin ihan kiitettävästi välillä
+ muutamat kieputukset meni omasta mielestäni ihan hyvin vaikka parannettavaahan aina on
+ keinun kontakti ok (b rata)

- oma myöhästyminen tai sitten hätäily aiheutti virheitä
- kontaktit yleisesti, a agiradalla oli jo niin röyhkeää, että onneksi palautin
- oma aivan täysin turha varmistelu kepeillä.. Elle kyllä osaa ne kunhan annan sille rauhan tehdä.

Kyllä tämä tästä! Nyt odotellaan jännityksellä pääsiäisen kisoja. Tai siis jännitetään sitä, että ehtiikö Ellellä alkaa juoksut vaiko ei :D Jääkö meidän osalta kisat väliin vai päästäänkö juoksemaan neljä rataa!


2 kommenttia:

 1. Omaan silmääni nuo kontaktit näyttävät kyllä vähän siltä, että koira ei aivan tiedä mitä sen kuuluu tehdä ja siksi joko hidastelee tai sitten hyppää kontaktin ylitse eli laittaisin ne tehotreeniin. Tokikaan varmaksi ei voi sanoa, kun vain videoiden perusteella arvioi. Omaan ohjaukseen ja ohjauskuvioiden valintaan kiinnittäisin enemmän huomiota, turhat kiellot ja koiran komennushaukut vähenisivät luultavasti niillä. :)

  Aika nopeasti pentujen jälkeen olet treenaamisen ja kisauran aloittanut, henkilökohtaisesti olisin odottanut pidempään, sillä vaikka koira vaikuttaisikin olevan hyvässä (lihas)kunnossa pentujen jälkeen, on sen lihaskunto joka tapauksessa romahtanut pentujen takia ja treenaaminen pitäisi aloittaa varovasti. Hyvä kuitenkin, jos Elle ei ole mennyt moisesta jumiin. Jossakin treenivideossa se näytti arpovan hyppyjä aika lailla, mutta näissä kisavideoissa en ainakaan itse sellaista huomannut. Hyvin teillä on kyllä mennyt, kun ottaa huomioon miten vähän aikaa olette tainneet harrastaa! Enkä todellakaan millään pahalla tätä kommenttia kirjoita, on vain blogia lukiessa pistänyt jotkut asiat silmään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Olisin vain toivonut, että olisit kirjoittanut omalla nimelläsi :)

   Kieltämättä noissa videoissa (suurimmassa osassa kisavideoista) näyttää ettei Ellellä olisi hajuakaan mitä sen pitäisi kontakteilla tehdä. Niitä treenataan kokoajan, treeneissä se vain tekee ne tosi hyvin :) Toki treenattavaa on, niinkuin ihan kaikessa, mutta tietää kyllä mitä siltä haetaan. Jos olet treenivideoita katsonut niin olet varmaan tämänkin huomannut? Kisoissa Elle vain muuttuu aivan eriksi, se käy ihan erilailla kierroksilla kuin treeneissä ja luulen, että monet virheet tulevat tätä kautta, siis omatkin virheeni. Videoista on ainakin itselleni aivan suunnattomasti hyötyöä, kun niitä katsomalla oppii aivan valtavasti, kuten kirjoitin virheet menee aivan omaan piikkiin. Ei tarvinut kuin kerran katsoa videot ja heti huomasin mitä itse tein väärin. Myöhästyin myös useassa kohtaa enkä ehtinyt tehdä kaikkia ohjauskuvioita, mitä olin suunnitellut etukäteen :) Itselleni on henkilökohtaisesti vielä hankalaa kisoissa löytää se paras mahdollinen ohjauskuvio tiettyihin kohtiin, tutustuessa saatan pyöritellä monia vaihtoehtoja enkä yhtään tiedä mikä niistä nyt olisi järkevin. Toivon mukaan ajan myötä oppii :)

   Tiedän tämän asian jakavan mielipiteitä. Kaikki kun me tehdään omat ratkaisumme ja ne eivät sitten kaikkia "miellytä" :) Minä olen sitä mieltä, että jokainen varmasti tuntee oman koiransa parhaiten ja tietää mitä sen kanssa voi tehdä ja mitä ei voi. En todellakaan olisi lähteny treenaamaan ja kisaamaan jos tuntuisi yhtään siltä ettei koira ole valmis! Elle on palautunut todella hyvin synnytyksestä ja pennuista. Siitä näki jo kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen, että se haluaa lenkille mukaan ja se pääsi sitten lenkille mukaan (aluksi lyhyitä max 30min lenkkejä).
   Kaksi kertaa Elle on käynyt synnytyksen jälkeen hierojalla :) Ensimmäisellä kerralla oli vähän enemmän jumia, yläselkää lukuunottamatta aukesi hyvin. Toisella hierontakerralla ei mitään isompaa "ongelmaa" ollut. Ennen ensimmäist hierontaa oltiin käyty agihallilla kerran tai kaksi. Millä videolla arpoo hyppyjä?

   Aikalailla vuosi sitten oli ensimmäiset kisat. Itselle ensimmäinen oma koira ja agilitystä ei ollut ollenkaan kokemusta. Joten nyt voin kyllä sanoa, että monia asioita tekisin erilailla jos voisin palata alkuajoille. Virheistä oppii ja kukaan ei ole seppä syntyessään :)

   Poista