maanantai 8. elokuuta 2016

Muutamat agilitykisat heinäkuussa

Heinäkuussa käytiin rallytokokisojen lisäksi myös muutamissa agilitykisoissa. 4-5.7. kisattiin iltakisoissa Kajaanissa ja 23-24.7. kisattiin Raahessa. 

Aloitetaanpas Kajaanin kisoista. Maanantaina 4.7. kaksi agirataa kolmosille ja tiistaina 5.7. kaksi agirataa ykkösille ja kakkosille. Eli maanantaina Ellen kanssa ja tiistaina Carlan kanssa. 

Tuomarina kolmosten radoilla oli Eeva-Liisa Pohjanen. Medi3 luokkaan oli ilmoitettu molemmille radoilla vain 10 koiraa. 
Etenkin ensimmäinen rata tuntui aivan mielettömän hyvältä! Ensimmäiseltä radalta harmittava vitonen toiseksi viimeiseltä(!) hypyltä. Kun vain olisin malttanut loppuun asti ohjata kunnolla. Toki tein huonon valinnankin "loppusuoran" kannalta, olisi pitänut ohjata toiselta puolelta. Persjättö ennen rengasta ei toiminut ja sitä mietinkin, että kääntääköhän se tarpeeksi, ei kääntänyt. Toiselta radalta hyl, kun yksi hyppy jäi välistä. Mutta näissä kisoissa saatiin asenne kohdalleen! Ennen Raahen kisoja sitten alkoi juoksut ja juoksuhöpöilyt.. :DCarlan kanssa kisaamaan sitten tiistaina, 2.-luokan viimeisen LUVAn metsästys! Onneksi Hanna ja Miska lähtivät mukaan niin ei tarvinut yksin ajella :)
Ensimmäiseltä radalta yksi rima ja kielto. Märkyys ehkä vähän hidasti menoa, mutta Carlaksi kuitenkin kulki loistavasti, kun ottaa huomioon, että se inhoaa märkää! Lenkeillä lätäköt kierretään kaukaa eikä kauhean märällä ilmalla oikeastaan kiinnosta liikkua ihan mihinkään :D


Toisella radalla kaikki meni nappiin! Carla nappasi menolipun kolmosiin! Ja vieläpä tyylikkäällä 0-voitolla :) Tammikuussa Carla aloitti kisauransa ja nyt se on jo 3-luokassa. Valtava kehitys on tapahtunut :) Paljon on opittu uutta mutta myös uusia "ongelmia" tullut eteen. Treenit (ja kisat) jatkuu, eihän me koskaan tässä valmiita tulla olemaan.

Huippu pikkukoira <3

Kuva: Hanna Pääkkönen


Raahen kisojen viikonloppu oli todella helteinen. Lämmintä yli 20 ja aurinko paistoi. Ihana ilma noin muuten mutta ei ehkä agikisoissa.. Kisoihin oli järjetetty todella hyvä jäähdyttelypiste koirille, pari saavia joissa kylmää vettä sekä lisäksi vielä letku, jolla sai suihkutella koiria (y)

Lauantaina Jantsukin lähti mukaan kisoihin, ei siis tarvinut ajella yksin ja oli kuvaaja omasta takaa :D Minähän yleensä kisoissa häiriköin aina jotakin jos omaa kuvaajaa ei ole mukana.. 

Mineillä ja medeillä oli vähäisen osallistujamäärän vuoksi yhteinen rataantutustuminen. Hieman hankala, kun kaksi erilaista koiraa. Olisi vaan pitänyt uskaltaa tehdä erilaiset ratkaisut ohjausten suhteen varsinkin tietyissä kohdissa. Kyllähän nuo suurimmaksi osaksi ohjautuu samanlailla mutta esimerkiksi kepeille vienti on Carlan kanssa niin erilaista kuin Ellen. 

Carlan hypäri;
Ensimmäinen rata kolmosissa. Koko rata tuntui Carlan kanssa todella hyvältä ja helpolta. Ensimmäinen nollahan sieltä sitten tuli :) Ja vielä sijoituttiinkin kolmanneksi. Minun pitäisi itse muistaa kannustaa Carlaa enemmän. Se huomio on tehty, että mitä enemmän kannustan niin sen kovempaa se menee. 


Ellen hypäri;
Ellehän bongasi kentän reunalta maailman ihanimmat Jantsun, joten sitä ois pitänyt lähteä kesken radan moikkailemaan. Tätä ei 99% varmuudella olisi tapahtunut jos Elle ei olisi ollut juoksussa :D Pientä juoksuhöpöilyä siis ilmassa. Juoksussa Elle on muutenkin hieman haasteellisempi ohjata. Se haukkuu ja kyselee entistä enemmän. Etenkin putkilla ja kepeillä (keppien aloitus) jättää helposti tekemättä jos ei vie ihan loppuun asti. On vähän haastavaa ohjaajalle yrittää muistaa tämä, kun kuitenkin suurimmaksi osaksi ohjaa tyystin erilaista koiraa :D Toisaalta se sitten tekee välillä ihan omia ratkaisuja, ei kuuntele ollenkaan. Seuraavien juoksujen aikaan ajattelin pitää suosiolla tauon.. 


Carlan agirata;
Tuloksena 12,89. Kepeille ohjasin järkyttävän huonosti joten sieltä vitonen ja toinen A:n alastulolta. Carla tuntui taas tosi hyvältä radalla <3 Vähäisen osallistujamäärän vuoksi Carla ylsi tällä tuloksella kolmanneksi. 


Ellen agirata;
Puomin jälkeen Elle pääsi sylikyydissä pois radalta, kun kontaktille ei kiinnostanut pysähtyä. Alla oli jo vitonen kepeiltä ja yhdeltä putkelta kielto eikä koira tuntunut yhtään hyvältä joten oli parempi jo poistua radalta. 


Sunnuntaina lähdin yksin. Ellen kanssa olin päättänyt, että treenataan lähtöjä. Juoksujen takia ei niin hirveää tarvetta ollut radalle päästä joten voisin hyvin kantaa sen vain pois radalta, jos lähdössä odottaminen ei koiraa kiinnostanut. Ensimmäisellä radalla se sitten jäi lähtöön, odottelin esteiden välissä, että eikö se nyt karkaakaan :D Ensimmäinen rata sitten mentiin ja tulos jotain yli 20. En muista mistä tuli, ainakin kepeiltä yksi vitonen, kun jätti viimeisen välin tekemättä ja otettiin alusta (reilusti yliaikaa myös). Ketään en pyytänyt Ellen ratoja videoimaan, kun ajattelin, että kannan sen lähdöistä jo pois. 
Toisella radalla ei sitten alkanut pysymään lähdössä millään, joten nappasin koiran kainaloon ja poistuttiin radalta.

Carlan kanssa molemmat sunnuntain radat tuntuivat todella kivoilta ja vauhdikkailta. Hylky molemmista, kun ensimmäisellä radalla korjasin puomin alastulon (koira ei pysähtynyt ja vitonen oli jo pohjalla) ja toisella radalla tuli yksi hyppy väärästä suunnasta (ja toinenkin itseasiassa). Toisella radalla kyllä taisin ohjata Carlan takaakierrolle vaikka este olisi pitänyt suorittaa vain suoraan. Carla lukee toodella helposti mun ohjauksen tuommosissa tilanteissa niin, että mennään takaa. Oma moka siis. Näiden lisäksi käytiin myös epistelemässä Oulussa 28.7. Suurin syy sille, miksi epiksiin lähdettiin oli se, että yksi A-pentueen pojista starttasi omistajansa kanssa ihan ensimmäistä kertaa epiksissä! Mölleihin osallistuivat siis Noora ja Atte (L. Aivan Villi). 
Noora on tehnyt Aten kanssa todella hienoa työtä ja meno näyttää kyllä aivan upealta!
Ensimmäiseltä radalta nolla ja sijoitus 3.! Onnea vielä Noora <3
Uusintaradalta tuli 10 (mölliradalla hyl=10), kun Atte kävi ottamassa yhden ylimääräisen hypyn. Nooran sanojen mukaan unohti katsoa koiraa joten se sitten luki rataa itse :)


Elle ja Carlakin pääsivät käymään rallattelemassa kaksi kertaa kisaavien radan. Carlalle ensimmäiseltä radalta sijoitus 3. mineissä ja Ellelle toiselta radalta sijoitus 2. medeissä :)

Ellen episradat;


Carlan episradat;


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti