keskiviikko 3. elokuuta 2016

Rallytokokisat 2.7. ja 16.7.

Yritetäänpä saada blogipäivitykset ajan tasalle :D

Heinäkuussa Elle kävi yksissä rallytokokisoissa ja Carla kaksissa, joten tasatilanteessa mennään; molemmilla koirilla on nyt kaksi ALOHYV -tulosta. Molemmat tarvitsevat siis vielä yhden, jotta saadaan koulutustunnukset RTK1 :)

Kuusamossa käytiin kisoissa heinäkuun alussa molempien koirien kanssa. Tuomari oli Tytti Lintenhofer.


Ellestä alkoi tuolloin huomaamaan, että juoksut ei enää hirveän kaukana ole, vähän sellaista haahuilua. Ja juuri ennen meidän vuoroa sai se jonkin todella kivan hajun nenäänsä ja alku sitten hieman tämän takia meni mönkään. Lähtö -kyltiltä siis pistevähennyksiä 10. Enkä tietenkään tajunnut uusiakaan. Liikkeestä maahan uusittiin, kun Elle jäi ensimmäisellä kerralla istumaan, kun en sanonut "maahan" -käskyä riittävän painokkaasti. Hitaasti -kyltiltä yksi pistevähennys eptarkasti suoritetusta liikkeestä, eli en ilmeisesti tarpeeksi hidastanut. Pisteitä yhteensä 86, mikä on kaksi enemmän kuin ensimmäisistä kisoista :) Positiivista oli se, että taluttimen kiristymisestä ei tullut yhtään pistevähennyksiä! Ensimmäisissä kisoissa taluttimen kiristymisestä tuli useampi pistevähennys, opin siis kerrasta :D

Ellen arvostelulomake

Carlan ensimmäiset kisat ja jännitti kyllä vähän enemmän kuin Ellen kanssa. Vielä kun radalla oli liikkeestä maahan, mikä on meille todennäköisesti hankalin. Lisäksi radalla oli paljon "tötteröitä" ja ne on usein treeneissäkin Carlaa kiinnostanu vähän liian paljon (saattaa käydä etutassuilla tökkimässä nurin jne. :D). Carla teki kyllä koko radan ihanan iloisesti häntä pystyssä heiluen. Pisteitä saatiin hurjat 96! Kolmannella kyltillä yksi pistevähennys kontrollin puutteesta ja tuomarin maininta koira esti ohjaajaa. Kahdeksannen kyltin kolme pistevähennystä tuli minun ylimääräisestä sivuaskeleesta (koira eteen, takaa sivulle istu). Liikkeestä maahanmenossa olin jo päättänyt, että jos se ei onnistu niin en sitä uusi. Onneksi olin näin päättänyt, koska olin aivan varma, että siitä tulee -10. Ajattelin, että se olis väärin suoritettu liike, kun Carla seisoi ensin vähän aikaa ennen maahanmenoa. Tältä kyltiltä ei siis kuitenkaan tullut mitään pistevähennyksiä :)

Carlan arvostelulomake
Pätevät likat <3

Toisiin heinäkuun kisoihin pääsi mukaan vain Carla, en nähnyt järkeä ilmoittaa Elleä, koska juoksut olisivat voineet alkaa ennen kisoja ja näin vähän ennen juoksuja ei sitä kauheasti tällaiset jutut kiinnosta :D 
Kisat olivat siis Kemissä ja tuomarina oli Iiris Harju.
Rata oli tähän mennessä haastavin, mitä olin tehnyt, paljon käännöksiä.Ja jälleen radalta löytyi myös liikkeestä maahan, eihän me sitä niin oltu ehditty treenata viime kisojen jälkeen :D Ennen radalle menoa Carla teki tosi hyviä liikkeestä maahanmenoja mutta tein varmaan jotain erilailla, kun radalla ei ihan niin hyvin taaskaan onnistunut. Liikkeestä maahanmenosta pistevähennyksiä tuli yhteensä kaksi (vinosta asennosta yksi ja taluttimen kiristymisestä yksi). Lisäksi -3 pistettä tuli kyltiltä nro 5 (ohjaajavirhe). En ole ihan varma, mikä tässä meni pieleen. Eipä tätä kylttiä ole oikeastaan harjoiteltukaan.. :D No, kokonaispisteet kuitenkin 95! Carla on melkoinen rallyilijä. Tämä rata ei kokonaisuudessaan tuntunut ihan niin hyvältä, kuin ensimmäisten kisojen rata. Iloisesti Carla taas teki, häntä pystyssä tietenkin <3 Päivä oli ehkä liian pitkä, oltiin liian hyvissä ajoin paikalla ja Carla starttasi toisen ALO-ryhmän ihan viimeisenä. 

Carlan arvostelulomake
söpö hörökorvamme Carla <3
Katsotaan milloin lähdetään yrittämään molempien kanssa sitä viimeistä hyväksyttyä tulosta, tavoitteena olisi, että RTK1 koulutustunnuksen saisin molemmille vielä tänä vuonna :) Ellen molemmat hyväksytyt tulokset on Tytiltä, joten pitäisi löytää joku muu tuomari, Carlan tulokset on jo kahdelta tuomarilta, joten kolmannella ei mitään väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti