perjantai 4. elokuuta 2017

Lellukan C(moon)-pentue

Laatikossa tuhisee viisi aivan yli-ihanaa pentua <3

1.8.
2.8.
Adellen lämmöt lähtivät laskemaan maanantaina 1.8. illalla viiden jälkeen. Seuraavana aamuna alkoi läähättely, tärinä, petaaminen. Matalimman lämmön, 36,38 astetta, sain mitattua tiistaina puolen päivän aikoihin. Koko päivän odotin. Läähättely ja tärinä oli välillä todella voimakastakin ja sitten  Adelle taas asettui hetkeksi nukkumaan. Viideltä ruokakin maistui vielä, kymmeneltä illalla jäi koko tiineydenajan ensimmäinen ruoka syömättä! Lämmöt nousivat erittäin hitaasti mutta nousivat kokoajan. 23:30 melkein 37 astetta. Ehkä hitusen väsytti, joten ajattelin, että nukahdan hetkeksi. Laitoin useamman herätyskellon pitkin yötä soimaan. Adelle kuitenkin herätti itse 1:30. Käytin sen ulkona ja sen jälkeen alkoi läähättely yltymään. Kahden aikaan alkoi supistelut ja soitin Meijulle, että alahan tulla :D Voimakkaammat supistukset alkoi noin 2:20. Synnytys siis käynnistyi 62 vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta, keskiviikkona 3.8.

Ylpeä äiti <3
Sikiövesi meni 3:03 ja ensimmäinen pentu syntyi 3:58. Ensimmäisenä tuli Cupid, todella hienon näköinen merle poika <3 Painoa 279g. 

Cupid <3
Seuraavat kaksi tulivatkin vauhdilla ensimmäisen perään 4:13 trikki poika Caliban 233g <3 ja 4:25 merle tyttö Calypso 233g <3 Ensimmäiset kolme tulivat siis alle puoleen tuntiin!

Caliban <3
Calypso <3
Sitten tulikin tunnin tauko. Tässä vaiheessa pentuja ihastellessa huomasin harmittavan häntämutkan merle tytöllä. En enää edes uskaltanut odottaa, että saataisiin lisää tyttöjä laatikkoon.
5:30 syntyi mustavalkoinen mutta todella valkovoittoinen pieni tyttö Cordelia <3 Paino 180g.

Cordelia <3
Seuraavaan kului taas tunti. Adelle alkoi olemaan jo aika väsynyt tässä vaiheessa. Pieni nenä alkoi näkyä, pussi oli jo rikkoutunut joten aloin vähän auttamaan Adellea, että saadaan viimeinenkin ulos. Pentu oli hieman tokkurainen ja aukoi suutaan, kun se ulos saatiin klo 6:35 mutta pyyhkeellä käsien välissä kunnon hankaamisella virkosi ja kiljahti pari kertaa. Meni heti myös reippaasti tissille. Viimeisenä syntyi siis merle tyttö Cressida <3 267g.

Cressida <3
Adelle on yhtä hyvä äitikoira kuin mitä Ellekin oli <3 Narttulinja onkin pitkälle hyviä äitikoiria. Ei paljon siis tarvitse kuin vain ihailla. Kaikki pennut olivat eilen jo 12h syntymästään lähteneet nostamaan painoja. Ja niin tekevät edelleen! 

Kuvia 4.8. Ikää reilu vuorokausi.

Cordelia, Cupid, Cressida, Calypso, Caliban <3
Cordelia, Calypso ja Cupid <3
Calypso ja Cordelia <3
Pojat Caliban ja Cupid <3
Caliban <3
<3
Voi tätä onnea <3

1 kommentti:

  1. Niin ihanaa! Onnea pennuista, kaikki ovat niin suloisia ja täydellisiä, häntämutkineen kaikkineen! <3 T. Katja

    VastaaPoista