maanantai 2. toukokuuta 2016

Autohäkki

Facebookissa jo esittelinkin meidän uuden hienon autohäkin. Nyt kun se on ollut muutaman viikon käytössä niin voin vain todeta että olen enemmän kuin tyytyväinen!

Laitoin elokuussa 2015 viestiä Oulun seudun ammattiopistolle, että tekiskö ne mittojen mukaan autoon häkin koirille. Sainkin vastauksen, että käytä auto täällä niin saavat mitat ja alkavat tekemään.  Opiskelijan valmistama siis. Eivät luvanneet aikaa milloin valmis, mutta olin valmis odottamaan, kun arvelin hinnan olevan aika paljon huokeampi kuin yrityksillä, jotka häkkejä tekevät. Lähinnähän hinta koostui siis vain käytetyistä materiaaleista.

Huhtikuun alussa sain viestin, että häkki ois valmis noudettavaksi. Se sopi autoon täydellisesti! Yhtään isompi ei olisi sopinut. Ei siis jää turhia koloja mihinkään vaan peräkontti on nyt täydellisesti täytetty koirien tilaksi :) 
Häkissä on väliseinä ja molemmille puolille menee kaksi shelttiä. Enimmäkseen kyydissä matkustaa vain omat kaksi, välillä menevät omissa yksiöissään ja välillä menevät samaan. Nyt saa häkin tarvittaessa lukkoonkin ja tärkein omaisuus on turvattu jos tarvitsee jättää peräkonttia auki.


Järeä metallinen häkki on siitäkin hyvä tähän korkeamman malliseen autoon, että häkin päälle jää paljon tilaa kaikelle tavaralle. Motonetistä kävin ostamassa koira/kuormakalterin (tässä tapauksessa kuormakalterin :D), Peten koiratarvikkeesta pehmustetta koirille ja rautakaupasta kosteantilan mattoa häkin päälle. 

Agilitykisoihin sekä näyttelyihin


Kyllä kelpaa! Nyt vaan toivotaan ettei auto vaihdu pitkään aikaan.

Koira-autona skoda roomster on hoitanut hommansa erittäin hienosti! Kätevä auto. Viimeisimmällä viikonloppureissulla kuusi koiraa ja kaksi ihmistä, hyvin sovittiin. Kesäkuussa päästään testaamaan autoa seitsämän koiran ja kolmen ihmisen reissulla :D Laskelmien mukaan pitäisi sopia.

3 kommenttia:

 1. Hei, haluaisitko kertoa kyseisestä autosta enemmän?
  Auton vaihto tiedossa ja näytti ihan kätevältä, mutta mies nauro miten ruma koko kosla on :/ :D Tällä hetkellä itsellä alla VW Golf Variant IV

  http://teamfastflavor.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ulkonäkö jakaa kyllä mielipiteet :D oma silmä ainakin jo tottunut (vaikka alusta asti oon sanonu et jos auto voi olla söpö niin tää on sitä), ja on kyllä niin käytännöllinen auto ettei ulkonäkö kyllä haittaa ollenkaan. Mitä haluat tietää? Mulla siis vm -06 1.9tdi koneella. Auton ehkä kätevin ominaisuus on, että takapenkit lähtee yksitellen irti helposti ilman mitään työkaluja. Näin saa tavaroille (tai koirille) lisää tilaa. peräkontti ei pituudeltaan ole samaa luokkaa farmariautojen kanssa mutta on tosiaan korkeampi. Peräkontissa on "kynnys" joten kaikki häkit ei sinne sovi. Pikkuvikoja on ollut (tällä ajettu lähemmäs 300tuhatta). Reilun vuoden ollut käytössä. Dieseliä menee noin 6l/100km.

   Poista
 2. Juuri tuo käytännöllisyys :)
  Okei, mä luulin et siinä olisi tasane kontti. Nykysessä vähän kikkaillen laitettu Variocage double L kun siinäki se pahuksen kynnys! Kuulostaa hyvältä tuo penkkien irrotus.

  VastaaPoista