maanantai 6. kesäkuuta 2016

Carlan ongelma A-esteelle ja treeniä

Carlan kanssa juoksu A on muodostunut pienoiseksi ongelmaksi. Juoksut kun alkoi niin päätin, että nyt lähdetään yksityistunnille. Niinpä otin yhteyttä Active Dog -koirakouluun, Mari Kaplakseen. 

Carlan ongelma on siis alastulokontakti, se vain loikkaan yli. Olen kokeillut sillä länkiä sekä laatikkoa/kehikkoa, mikä ikinä se onkaan. Ei toimi niin ei toimi. Hitaassa vauhdissa näillä Carlan sai ottamaan kontaktin mutta vauhdin kasvaessa näistäkin mentiin vain yli. 

Yksityistunnilla mentiin ensin muutaman kerran ihan normaalisti ja Mari kuvasi. Sitten katsottiin videot. Ongelmaksi paljastui, ettei Carla juokse rennosti alastuloa, se otti muutaman vähän töpöttävän askeleen ja sitten jo hyppäsi alas. A:ta madallettiin ja juoksutin Carlaa vain mahdollisimman lujaa; tadaa, rennolla askelluksella Carla osui kontaktiin! Se tuli tarpeksi pitkälle kun ylitti harjanteen ja yksi askel harjanteen ylittämiten jälkeen riitti, että Carla oli jo kontaktialueella. 
Ohjeeksi sain siis juoksuttaa Carlaa madalletulla A:lla jotta sen saa rennommaksi.

Seuraava ongelma olikin, ettei Rovaniemellä eikä Ranualla ole korkeussäädettävää A:ta. Ranualla on puusta tehty A. Sellainen, että siinä on "teline", jota vasten A:n osat tulevat. Kävin ottamassa kuvia telineestä ja katsoin miten se on tehty ja rakensin samanlaisen hieman matalempana. Toimii! (y) :D


Nyt kun olen Carlaa juoksuttanut madalletulla A:lla on tullut seuraava ongelma, jonka toivon poistuvan, kun A on kisakorkuinen. Vauhti on siis niin kova, että Carla tulee harjanteen yli suoraan niin pitkälle, että se voi siitä suoraan loikata jo alas, ottamatta kontaktia tietenkin.. 

Alla videoituna A-treeniä 27.5. Kokeilin ensimmäistä kertaa kisakorkuisella A:lla lopuksi pari kertaa hieman selvittääkseni, hidastuuko vauhti sen verran, että ei tule suoraan harjanteen yli niin pitkälle. Näytti toimivan! 


Olen siis edelleen juoksuttanut madalletulla tuon jälkeen, ottanut muita esteitä mukaan. Saariselällä ensi viikonloppuna juostaan vaan ja katsotaan miten toimii :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti