maanantai 31. elokuuta 2015

Agilityvalmennus 29-30.8.2015

Pohjois-Suomen sheltit ry järjesti agilityvalmennusviikonlopun 29-30.8.2015, kouluttajana Iina Asunta. Valmennus järjestettiin siis Oulussa. 
Ilmoitin Ellen valmennukseen molemmille päiville, Carlaa en ilmoittanut ollenkaan. Sunnuntaina aamulla Maikki soitti, ettei migreenin vuoksi pääsekään treeneihin ja kysyi haluaisinko Carlan kans mennä. No niin sain sitte Carlallekin paikan, kiitos Maikki <3

Lauantain rataa tehtiin Ellen kanssa vain kepeille asti, koska keppejä hiottiin enemmän ja mietittiin miten niistä saisi nopeammat. Ensin pitää saada varmuutta ja sitten vauhtia, sopiva rytmi pitäis löytää. Kun Elleä oikeen innostuttaa ennen keppejä, nousee vauhti niin kovaksi ettei malta tehdä keppejä. Nyt alan tekemään enemmän vain kuudella kepillä, jotta saisi onnistuneita toistoja enemmän ja varmuutta, sen jälkeen sitten vauhtia. Sunnuntaina kokeiltiin myös ohjureilla kuutta keppiä, vauhti hidastui, kun kummasteli ohjureita, mutta suostui kuitenkin tekemään. Vinkiksi sain vielä kokeilla verkoilla vedättää mahdollisimman lujaa muutamia kertoja ja sitten verkkoja heti vähemmäksi. 
Huomenna lähdenkin pystyttämään kepit johonkin, että voin tehdä ihan muutamia toistoja hieman useammin :)

Sitten itse rataan. En olisi uskonut, että voin mennä aloituksessa "niin kauas", eli 2 ja 3 esteiden puoleen väliin noin. Hyvin onnistui kuitenkin :D Välistä vetoja oon pitänyt aina itselleni hankalina, vaikka jotenkin ollaan niistä aina selvitty, Elle on niin kiltti. Nyt sain sellaisen neuvon niihin, että ei tunnu enää niin hankalalta. Eli siis peruuttaen ja kädellä ohjaten. Olen kyllä tosi huono selittämään! Oispa ollu huippua kun ois saanu videolle. Vitoselle takaaleikkaus, nää menee mun mielestä nykyään Ellen kans hyvin :) Putkelta putkelle Elle taas yllätti, irtosi vaikka olin kasi putken toisessa päässä. Ei olla koskaan aikaisemmin tehty, mutta kai se oli koirallekin sen verran loogista, ettei tuottanut mitään ongelmaa. Sitten saikin juosta. 9-10 väliin persjättö ja 11 pakkovalssi. Liikaa jäin odottelemaan koiraa putkesta, vaikka kouluttajankin mukaan "antaa melkein ilmaiseksi 9 hypyn", sitä ei siis olisi tarvinut jäädä varmistelemaan. 13 hypyltä kepeille Elle haki tosi hyvin ja kepeille tein sitten takaaleikkauksen. 
rata lauantai
Sunnuntaina jonkin verran samaa teemaa; välistä vetoja ainakin :D 
Elle aloitti aamulla 8-10 ja Carla heti perään 10-12. 
Ellen kans tehtiin aluksi niitä keppejä, joista jo kirjoitinkin. Taidettiin tehdä rataa esteelle 25 (oikeasti 26, koska ratapiirrustuksesta taitaa puuttua yksi este 8 ja 9 esteen välistä) asti, jos en aivan väärin muista. 
Ahaa -elämys tuli ainakin persjätön kohdalla! Tein sen siis ennen keinua. Nyt ymmärrän oikeasti kuinka aikaisin se pitää tehdä. Ei tuntunu enää että koira tulee jaloille tai on hukassa :) 
Huomasi todella eron Ellessä ja Carlassa, kouluttajakin sanoi kun Carlan kanssa treenasin, että tää ei anna kaikkea ilmaiseksi niinku se sun toinen koira :D Elle lukee mua jotenkin niin hyvin ja antaa mun virheitä kuitenkin anteeksi paljon enemmän kuin Carla. 
Putket 5-6-7 tein ensin aivan erilailla, silmät taas avautui kun kouluttaja käski tehdä toisin; niin tietenkin. Kun haen ja vien koiran kunnolla, on meno paljon nopeampaa. Joissain tilanteissa taas on parempi lähettää koira kauempaa (kuvassa este 19) jotta saa etumatkaa ja ehtii seuraaville esteille kunnolla. Tuossa olikin se sunnuntain juoksupätkä (19-20-21). 

rata sunnuntai 
Tosi huiput valmennukset oli! En kadu hetkeäkään että osallistuttiin. Paljon hyviä vinkkejä, ihanan kannustava kouluttaja :) Hyvä ja positiivinen fiilis koko viikonlopun ajan. 

Nyt yritän oikeasti löytää lelun/tehdä jostain lelusta niin kivan, että voisin agilityssäkin ainakin välillä palkata lelulla. Tästä kouluttaja paljon mulle puhuikin, että kannattee tosiaan yrittää, helpottais kummasti. 

Ellen menosta ei valitettavasti ole videota. Alla kuitenkin videota Carlan treeneistä :) Kiitos Hannalle videoista!


Paljon jäi varmasti kirjoittamatta, mutta tässä nyt päällimmäisiä mietteitä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti