maanantai 7. maaliskuuta 2016

Agilitykisat 5.3.2016

Tänään käytiin Ellen kanssa Torniossa juoksemassa kolme Rauno Virran rataa, yksi hyppyrata ja kaksi agilityrataa.

Ensiksi hyppyrata. Aloitus vähän jännä, ei pahemmin tule tuollaisia treenattua. Rimat taisivat olla 45cm, kun hyppyesteet tuntuivat niin korkeilta minimedi Ellen kanssa. 
Ensimmäiseen esteeseen se sitten tyssäsi, kun Elle alitti sen, tiesin jo ensimmäisestä alittamisesta, että en sitä saa enää hyppäämään kyseistä hyppyä. Se ei siis yleensä vain onnistu, rima on käytettävä alempana ja sitten nostettava takaisin. No hienosti neljästi ali (kolmannesta hyl) ja muutoin olisi ollut virheetön rata :D Muutenkin rata sitten tuntui kivalta ja vauhtikin hyvä, ainakin meille.


Ensimmäinen agilityrata. Mietin radan alkuun, että mitä teen. Oli liikaa vaihtoehtoja ja en valinnut oikein. Kolmannelle oli tarkoitus siis laittaa takaaleikkauksella, mutta taisin ohjata takaakierrolle. Takaaleikkaukset Ellelle yleensä nopeampia kuin tuollaiset pyöräytykset. No kuuliainen Elle kuitenkin tuli takaisin ja tehtiin sitten hieman suunniteltua erilailla.
Kepeillä lopetti tosi moni koira lopussa kesken. Mietin, että olisiko voinut johtua keinusta, joka oli aika lähellä keppien edessä? En oikein keksi muuta kun tarkkana siihen menin muutenkin kun olin katsonut edeltäviä ratoja ja niin moni tosiaan lopetti pujottelun.
Keinu otettiin todella tarkasti ja vaadin Ellen siihen kunnolla. Ajalla kun ei enää ollut mitään väliä, kun pohjalla kymppi. Ennen okseria oli persjättö unohtua..
Kivoja pätkiä mutta katson taas itseäni kriittisesti; oon palaamassa hissutteluun aivan selkeesti! Joku nyt huutamaan sinne kentän reunalle että juoksejuokse! :D Se kun näyttää unohtuvan. Toki ei kestä liikaa ottaa etumatkaa tietyissä tilanteissa, kun sittenkään Ellen vauhti ei ole kohdallaan. On tämä kerrassaan hankalaa :P


Ja sitten se viimeinen, täpärä nolla! Alitettiin ihanneaika 0,68s, ja ratavirheettömästi. Ellellä oli radalla asenne kohdallaan mutta mulla ei aivan. Useemman kerran valssasin aivan Ellen eteen ja jälkeenkin jäin. Puomi oli alastuloa lukuunottamatta jo aika hyvä. Ihan täydellisesti ei menty kun en vaatinut Elleä kunnolla alastulokontaktille (etutassutkin olivat kontaktialueella, ei maassa niinkuin opeteltu).


Mutta on sen kans vaan niin kiva tehdä <3 Elle <3

Ensi viikon sunnuntaina on vielä Oulussa kisat, joissa sattui olemaan medi3 ja ykköset samana päivänä. Eli OKK:n hallilla vierähtää hyvin koko päivä, kun ilmoisin Ellen ja Carlan molemmat kolmelle radalle. Niiden kisojen jälkeen alkaa sitten ansaittu noin neljän viikon tauko agilitystä. Onneksi lähdetään Jantsun kans kahdeksi viikoksi lämpöön, joten tauko tulee olemaan huomattavasti helpompaa kestää ;) Vaikka tämän päivän kisojen jälkeen totesin, että alkaa olla ohjaajakin tauon tarpeessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti