perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tuusniemi RN 27.2.2016

Tuusniemen ryhmänäyttelyyn suunnattiin Sannan ja Nooran kanssa. Mukana Elle, Carla ja Adelle sekä Nemo (L. Aito Aarre) ja Atte (L. Aivan Villi). 
Shelttejä oli ilmoitettu taas reilusti, 80 (p3, u36, n41). Shelteillä oli tuomarina tanskalainen Gunnar Nymann. Täytyy todeta, että todella miellyttävä tuomari! Ihanan iloinen ja puheli koirille pöydällä, handlerille oli myös mukava. Tarkka ainakin liikkeistä ja hännästä, ilmettä katsoi myös aika tarkkaan.
Elle ei ihan vielä ole täydessä turkissa, Carla ehti pari viikkoa ennen aloittaa pudottamisen ja Adelle raukka aivan niin kalju kuin sheltti voi olla :D Sinnikkäästi pidin kuitenkin "periaatteeni", että jos olen ilmoittanut kehään niin sitten mennään vaikka vain harjottelemaan, sille on aivan sama mitä sieltä tulee :)

Ensiksi kehässä olivat tietenkin pojat, Nemo ja Atte. Molemmat olivat erittäin hyviä <3 
 Kehässä oli myös kaksi Carlan poikaa, Wii (Amor'jade Keep On Rockin') ja Diesel (Amor'jade King Xerox). Nämä molemmat saivat erinomaisen ja Wii sijoittui neljänneksi! <3 Molempien arvostelut löytyvät näiden omilta sivuiltaan :)

Carlan poika Wii (Amor'jade Keep On Rockin')
Carlan poika Diesel (Amor'jade King Xerox)
Nemon arvostelu:
"15 months. Nice strong body. Don't want him any bigger or heavier. Must have more fill of muzzle. Ok under jaw. Quite good eyes. Must have better ears. Good neck & topline. Must have better tail carriage. Ok reach & drive, must be more stable in front. Nice coat. Excellent temperament"
JUN EH

Tuomarista näki jo kokoomakehässä, että tykkäsi Nemon avoimuudesta :)
Aten arvostelu:
"15 months. Ok size & proportions. Needs more fill of muzzle & darker eye. Quite good ears. Could have stronger neck. Ok topline & tailset. Too narrow in body. Ok reach and drive, could be better in front. Good coat quality."
JUN EH

Ihan on poikien näköiset arvostelut!

Atte ja Noora
Sitten meni kehään karvaton Adelle. Esiintyminen sujui aivan hyvin, varsinkin ottaen huomioon, ettei olla harjoiteltu juurikaan. Pöydällä neiti kuitenkin päätti ettei ala tähän touhuun. Väisti tuomaria todella voimakkaasti eikä tuomari alkanut väkisin koplaamaan vaan pyysi nostamaan alas. Yritti siinä vielä saada Adelle luokseen mutta se meni vain minun selän taakse piiloon.. Vaikka Adelle ei olekaan sellainen kaikkien luokse suinpäin ryntäävä niin tämä tuli aivan yllätyksenä. Pöytä tehotreeniin! H:ta lähdettiin hakemaan, mutta tässä vaiheessa tiesin et sieltä tulee jotain huonompaa. En olisi itsekään antanut todellakaan mitään parempaa. Jopa EVA ois ollu ihan ansaittu. Arvostin kuitenkin tuomaria, ei alkanut väkisin koplaamaan nuorta koiraa ja antoi kuitenkin aivan täysmittaisen arvostelun vaikka puutteita on.
Joku ihana nainen kävi kehumassa Adellen rakennetta kehän jälkeen, näkyy niin kauniisti kulmaukset kun ei ole turkkia :)

Karvaton kakara

Adellen arvostelu:
"15 months. A little long in body. Very round in eye. Needs more fill of muzzle. Could have better headlines. Quite good ears. Good neck. Weak in loin. Normal angulation. Not in the best of coats. Could have better tail carriage. Good reach & drive. Must be stronger in temperament."
JUN T

Sitten avoimen luokan nartut, ensimmäistä kertaa kaksi omaa samassa kehässä! Olin jo suunnitellut aikaisemmin, että kysyn Nooralta haluaisko esittää Carlan kokoomakehässä, kun on kuitenkin Attekin esittänyt maasta. Ajattelin, että saa arvokasta kokemusta tästä pienestä kehässä pyörähdyksestä :) Itse kuitenkin halusin molemmat esittää yksilöarvostelussa.

Elle ensimmäisenä. Nakkeja nameina ja koira ilmeisesti hieman nälkäinen = ei hirvittävän hyvä yhdistelmä, häntä nousi :D en muista onko koskaan aikaisemmin hännän nousemisesta liikkeessä mainittu arvostelussa. Muuten esiintyi Ellemäiseen tapaan, erinomaisen arvoisesti :)

Carla esiintyi myös Carlamaiseen tapaan, häntä ylhäällä ja aina yhtä iloisesti. Tuomari ei tosiaan tätä korkeaa hännänkantoa kauheasti arvostanut. Eikä myöskään irtoilevaa karvaa :P Hymyili kyllä minulle kun sanoi arvostelussa lukevan "not in very good coat". Carla oli erittäin hyvä :)

Ellen arvostelu:
"3,5 years. Well shaped bitch. Could be stronger in muzzle. Good headlines. Correct stop. Good eyes & ears. Good neck. Normal angulation. Good body. Could have better tail carriage in movement. Good side gait. Need more stability in front."
AVO ERI AVK4Carlan arvostelu:
"3 years. Ok size & shape. Good cheeks. Needs strong muzzle. Ok eye shape. Stop a little low set. Good skull. Could have better ear. Strong topline. Normal angulation. Not in very good coat. Would like better color. Good side gait. Very close coming & going & has very high tail carriage."
AVO EH


Elle siis sijoittui avo-luokassa neljänneksi, ainakin osasyynä varmasti oli korkea häntä. Mutta niin hieno Elle <3

Nakkiaa!
P.S. löysin viimein kelpaavan namipussin näyttelyihin! Ei se millään niin hieno ole kuin minkä viime kesänä Oulu KV:sta ostin (jonka koirat tuhosi). Tällä pärjää niin kauan että jostain löydän sen myyjän, joka myi niitä ihania namipusseja Oulussa :)


Seuraavan kerran kehässä Tampereen KV näyttelyssä 1.5. Ilmoitin sinne Ellen ja Adellen, Carla ei varmasti ole turkissa silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti