Agilitykisat 17.1.2016

Carlan kanssa kisaura korkattu virallisissa agilitykisoissa Oulussa! Aivan huippua ensinnäkin se, kuinka iloinen koira mulla on; Carla oli aivan liekeissä, hyvä että pöksyissään pysyi kun tajusi minne tultiin :) 
Mentiin kolme rataa; kaksi agirataa ja yksi hypäri, hypärillä aloitettiin. Tuomarina kaikilla radoilla Markku Kaukinen.

Carla meni kolmannen esteen ohi aivan minun huonon ohjauksen vuoksi, ajauduin pikkusen liian kaus esteestä ja melkeinpä sen ohitse ohjasin. Kepit ei sitten lähtenyt alkuunkaan, olen todella tyytyväinen ettei Carla edes tässä tilanteessa paineistunut ihan ollenkaan vaikka yritin monta kertaa ottaa uudestaan, enemmänkin komensi vain minua häntä pystyssä että koitappa nyt kertoa mitä ollaan tekemässä. Pussi mentiin ekalla kerralla ohitse, esteenä pussi onkin aivan lähiaikoina opittu, että voi mennä läpi vaikkei kukaan raotakaan pussia ollenkaan, joten tätä en ihmetellyt ollenkaan. Olin kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen, että toisella kertaa kuitenkin meni läpi asti! :) Sitten oli putken väärä pää, selkeästihän mun jalat osoitti sinne väärään päähän, joten Carla meni just sinne minne käskin. Loppu suora on huippu!
Tuloksena siis hylkäys.


Toiseksi sitten agirata. Odotin et pääsen tekee keinun ja puomin kisatilanteessa, kun ne on kuitenkin treeneissä hyvät, varsinkin keinu, joka on Carlan lemppari este :) 
Tälläkin radoilla kepeille tuli se hylkäys. Vauhtia olisi enemmän kuin kepeille vielä kykenee joten ei lähtenyt pujottelu kulkemaan. Puolet loppu kepeistä meni jo oikein. Loppu rata meni ihan kivasti, A:n kontaktin hyppäsi, tähän meillä vielä kunnon juoksukontakti opettamatta kun ollaan odoteltu kehikkoa saapuvaksi meidän hallille. Längillä en ole saanut opetettua juoksu A:ta Carlalle, Ellelle sain sillä opetettua. Keinu ja puomi olivat radalla kyllä kivat! Ja loppuun tehty takaaleikkauskin onnistui mitä emmin rataantutustumisessa, että onnistuukohan tuo.

Kuva: Jarmo Risto

Viimeiselle radalla ajattelin, että kepeille mennään tarkasti, otan vauhdin kokonaan pois ennen keppejä. Yksi vitonen sieltä tuli, mutta sitten saatiin suoritettua kaikki kepit! Tästä loppu sitten ei mennyt yhdessäkään kohdassa niinkuin suunnittelin :D Putkelle onneksi sai päättää itse kumpaan päähän koiran laittaa, mun piti laittaa Carla juuri toiseen päähän mutta taas mun jalat selkeesti osoittaa siihen toiseen päähän.. No tästä loppu olikin sitten vähän sinne päin kuin suunnittelin. Piti ottaa hieman tarkemmin seuraavalle hypylle enkä millään ehtinyt saada niin paljon etumatkaa, että olisin tehnyt ennen A:ta persjätön. Ohjasinpa sitten jatkoa ajatellen "väärältä" puolelta, joka ei putkeen mentäessä ollut niin looginen. Sitten oli tarkoitus tehdä putken ja pussin väliin persjättö mutta tajusin sen vasta pussin kohdalla ja ajattelin että ehdin sen tehdä nytkin :D Keinulta vähän hätäinen vapautus. Mutta olipa hauska tulla maaliin fiiliksella, että taidettiin tehdä tulos!
Carla vähän kompastui pussia edeltävässä putkessa, videoltakin näkee. Ei ollut ihan ensimmäinen kerta, on ennenkin putkessa kompastunut..
Tuloksena tältä radalta siis vitonen ja reilu 3s yliaikaa. Yliaika selittyneen keppien alkupäässä vietettyyn aikaan. Sijoituttiin toiseksi muistaakseni 12 koiran joukosta.

Kuva: Jarmo Risto

Huippu Carla <3 Tästä on mukava jatkaa! Sain kuin sain toisen kisakoiran itselleni <3 Vaikeuksien kautta voittoon! 
Ensi viikonloppuna suunnataankin sitten Tornioon. Elle starttaa lauantaina ja Carla sunnuntaina (jos juoksut eivät ehdi alkaa).

Kuva: Hanna Pääkkönen
Kuva: Hanna Pääkkönen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adelle x Java

Yksi pentu etsii kotia!

Carla x Wilson

Lellukan D-pennut

Aten luonnetesti