Esittely

Olen vuonna 1992 syntynyt nainen Lapista. 
Työskentelen ja asun isäni lypsykarjatilalla Ranualla. Lääniä riittää ympärillä ja täällä on vallan hyvä asustella muutaman koiran kanssa. Pitkäaikainen poikaystäväni asuu Oulussa ja näin ollen Ranuan ja Oulun väliä tulee kuljettua välillä hieman liikaakin.

Ensimmäinen oma koira tuli syyskuun 6. päivänä vuonna 2012, shetlanninlammaskoira Elle. Tämän jälkeen olenkin aivan todenteolla "hurahtanut" koiriin ja etenkin sheltteihin.
Marraskuussa 2013 meille muutti tuontikoira Espanjasta, sijoituskoira Carla. Carla teki pennut Amor'jade kenneliin maaliskuussa 2015 ja siirtyi minun omistukseen sitten toukokuussa :) 

Maaliskuussa 2014 kävin kasvattajan peruskurssin Kemissä. Kasvattajasitoumuksen allekirjoitin toukokuussa 2014. Kennelnimianomus lähti menemään elokuussa 2014 ja kennelnimi Lellukan minulle myönnettiin 11.12.2014.

Olen Shetlanninlammaskoirat ry:n sekä Suomen kennelliiton jäsen.

Kasvatan shetlanninlammaskoiria hyvin pienimuotoisesti kotona, Ranualla. Yhdistelmät ovat tarkoin harkittuja. 

Tavoitteenani on kasvattaa kauniita, terveitä sekä hyväluonteisia shetlanninlammaskoiria niin eri harrastuksiin kuin kotikoiriksi. Tärkeimpänä pidän sitä, että Lellukan pennut pääsevät rakastaviin ja huolehtiviin koteihin perheenjäseniksi. 

Terveystutkitutan omat koirani reilun vuoden iässä ja pidän terveytutkimuksia todella tärkeinä kaikille aikuisille koirille, riippumatta siitä mitä niiden kanssa tehdään tai ei tehdä. Niistä on todella paljon hyötyä jalostusvalintoja tehdessä ja tietenkin on myös hyvä tietää jokaisen yksilön kohdalla, mitä sieltä turkin alta löytyy.

Itse haluan harrastaa koirieni kanssa lajia, joka sopii sekä koiralle että minulle. Tällä hetkellä kaikkien kanssa harrastetaan agilityä ihan tavoitteellisesti. Muita vähemmän tavoitteellisia on sitten rallytoko ja toko. Näyttelyissä pyörähdellään kans välillä.


3 kommenttia:

 1. Moi! Nyt on pakko kysyä, että mitä sun vanhalle blogille kävi ja mitä Kinkulle ja Tinterille kuuluu nykyään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Piilotin sen, koska aika (eikä kyllä mielenkiintokaan) ei enää riittänyt sen päivittämiseen. Kinkulle ja Tinterille kuuluu ihan hyvää :) Mahdollisesti olen ne myymässä pois, kun ei aika enää oikein riitä.

   Poista
  2. Aijaa, ymmärrän! :) Ja hyvä että kuuluu hyvää, mutta harmi jos joudut ne myymään. :/

   Poista