Esittely

©Hanna Pikkuaho

Olen vuonna 1992 syntynyt nainen Lapista. 
Työskentelen ja asun isäni lypsykarjatilalla Ranualla. Lääniä riittää ympärillä ja täällä on vallan hyvä asustella muutaman koiran kanssa. 

Ensimmäinen oma koira tuli syyskuun 6. päivänä vuonna 2012, shetlanninlammaskoira Elle. Tämän jälkeen olenkin aivan todenteolla "hurahtanut" koiriin ja etenkin sheltteihin.
Marraskuussa 2013 meille muutti tuontikoira Espanjasta, sijoituskoira Carla. Carla teki pennut Amor'jade kenneliin maaliskuussa 2015 ja siirtyi minun omistukseen sitten toukokuussa :) Seuraavat koirat Snäppi (8/2017) ja Insta (1/2021) ovat sitten jääneet omasta pentulaatikosta. 

Maaliskuussa 2014 kävin kasvattajan peruskurssin Kemissä. Kasvattajasitoumuksen allekirjoitin toukokuussa 2014. Kennelnimianomus lähti menemään elokuussa 2014 ja kennelnimi Lellukan minulle myönnettiin 11.12.2014.

Olen Shetlanninlammaskoirat ry:n sekä Suomen kennelliiton jäsen.

Kasvatan shetlanninlammaskoiria pienimuotoisesti kotona, Ranualla. Kasvattamisena perustuu pääosin sijoituskoirien varaan. Kotona asuvista kolme on sterkattu, joten jalostuskoiria ei liiaksi kotona asu. En halua kasvattaa kotona asuvien määrää liian suureksi, koska oma aikani ei riittäisi kaikille. Agilityn aloitin heti ensimmäisen koiran, Ellen, kanssa vuonna 2013 ja innoistuin välittömästi. Olen tällä hetkellä aika intohimoinen agilityn harrastaja. Näyttelyissä käydään satunnaisesti. Muille lajeille aikani ei ainakaan tällä hetkellä riitä mutta vanhemmat koirani ovat kyllä kisanneetkin rally-tokossa RTK1 verran.

Tavoitteenani on kasvattaa kauniita, terveitä sekä hyväluonteisia shetlanninlammaskoiria niin eri harrastuksiin kuin kotikoiriksi. Tärkeimpänä pidän sitä, että Lellukan pennut pääsevät rakastaviin ja huolehtiviin koteihin perheenjäseniksi. 

Terveystutkitutan omat koirani reilun vuoden iässä ja pidän terveytutkimuksia todella tärkeinä kaikille aikuisille koirille, riippumatta siitä mitä niiden kanssa tehdään tai ei tehdä. Niistä on todella paljon hyötyä jalostusvalintoja tehdessä ja tietenkin on myös hyvä tietää jokaisen yksilön kohdalla, mitä sieltä turkin alta löytyy.


Kommentit

 1. Moi! Nyt on pakko kysyä, että mitä sun vanhalle blogille kävi ja mitä Kinkulle ja Tinterille kuuluu nykyään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Piilotin sen, koska aika (eikä kyllä mielenkiintokaan) ei enää riittänyt sen päivittämiseen. Kinkulle ja Tinterille kuuluu ihan hyvää :) Mahdollisesti olen ne myymässä pois, kun ei aika enää oikein riitä.

   Poista
  2. Aijaa, ymmärrän! :) Ja hyvä että kuuluu hyvää, mutta harmi jos joudut ne myymään. :/

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adelle x Java

Yksi pentu etsii kotia!

Carla x Wilson

Lellukan D-pennut

Aten luonnetesti