Agilitykisat Saariselkä 10-12.6.2016

Viikonloppu meni agilitykisoissa Saariselällä. Elle paukkuja seuraavalle viikonlopulle säästelleen meni perjantaina ja lauantaina kaksi rataa. Carla juoksi perjantaina, lauantaina sekä sunnuntaina kaksi rataa. Minulle niitä siis kertyi yhteensä kymmenen ja siihen päälle kahden koiran lämmittely ja jäähdyttely mäkisessä maastossa. Harmittaa kun ei ollut aktiivisuusrannekkeessa akkua, ois ollut ihan mielenkiintoista tietää askelien tai käveltyjen/juostujen kilometrien määrä :D

Perjantaina aamulla lähdettiin Hannan ja koirien kanssa kohti kohdetta. Hotellimajoitus aivan kisapaikan kanssa samassa pihapiirissä on aivan huippua noissa kisoissa. Näissä kisoissa on joka vuosi ollut ihana rento fiilis. Kolmatta vuotta siis mukana! Ja ensi vuonnakin toivottavasti :)

Kisoissa oli kolme tuomaria, Ritva Herrala, Katarina Virkkala ja Vesa Sivonen. 

Carlan perjantain radat;

Ensimmäinen rata oli varmasti Carlan viikonlopun radoista huonoin. Ohjasin huonosti ja Carla tuntui ettei se ollut ihan hoksannut että mitä nyt tehdään.
Tuloksena 15 ja hitusen yliaikaa.


Toinen rata tuntui todella hyvältä vaikka se hylky olikin. En ymmärrä vieläkään miksi Carla otti toisen esteen takaakiertona. Omasta mielestäni ohjasin kyllä ihan hyvin. Carla vain ilmeisesti tahtoi tehdä takaakierron :D Ainoa rata miltä keinu löytyi ja siihen tulikin paljon lentokeinuja. Tuomarikin vieressä kehui, kun Carla otti hienosti keinun kontaktin :) Kepit oli mielettömän hyvät ja A:n kontaktinkin nippanappa otti. 




Ellen perjantain radat;

Ensimmäinen rata oli kirkkaasti paras Ellen kanssa noissa kisoissa! Meno tuntui todella hyvältä ja helpolta koko radan ajan. Kun näin videolta radan niin se näytti aivan siltä kuin tuntuikin :) Huippu Elle <3


Toisella radalla sitten taas unohdin ohjata heti alussa ja Elle tuntui tästä ottavan vähän itseensä. Ainoa rata, joka tuntui siltä ettei oikeen mikään (paitsi kepit!!) onnistunut. Suurimman osan radasta menin kyllä niin huonosti ohjaten tai kokonaan ohjaamatta, etten yhtään ihmettele ettei mikään onnistunut.



Carlan lauantain radat;

Ensimmäisellä radalla kaikki meni nappiin! (y) Puomin ohi oli tulossa mutta korjasi hienosti itse <3 Sieltä sitten se 2-luokan toinen LUVA.


Taas niin hienoa ja kivaa menoa mutta vitonen A:lta. 


Ellen lauantain radat;

Kontakti-putki -erottelu, kun kontaktina A, ei vain näissä kisoissa onnistunut. Liian vähän sitä ollaan treenattu ja oma liike vei koiran tälläkin radalla putkeen. Tätä tarvii todellakin treenata. Kiva rata muuten!


Viikonlopun ainoa keppivirhe löytyy tältä radalta. Aina saa jossitella, eli jos olisin auttanut niin olisi varmasti onnistunut kepit tälläkin radalla. 
En voi olla kuin tyytyväinen koiraan <3



Carlan sunnuntain radat;

Varma Carla, kaikkialla muualla paitsi siellä A:lla. Voin kertoa, että virhe joka toistuu ja toistuu on paljon rasittavampaa kuin se, että virhe olisi aina hieman eri. 


Toisesta esteestä ohi, kun hieman muutin suunnitelmaa. Oli tarkoitus mennä lähemmäs toista estettä itsellä. Periaatteessa Carla olis sen voinut tuostakin hypätä, mutta ei tällä kertaa. A:n kontaktilta olis kyllä mun silmään pitänyt virhe tulla :D 



Saldona Carlalle;
- tulos 15,78 sija 2/2
- hyl
- 0-tulos LUVA sija 1/1
- tulos 5 sija 1/1
- tulos 5 sija 1/1
- tulos 5 sija 1/1

Carla tuntui ihanan varmalta varsinkin lauantain ja sunnuntain radoilla. Kepit olivat tosi hyvät kaikilla radoilla ja kepeiltä ei yhtään virheitä tullutkaan. Kontaktit keinulle ja puomille olivat hyvät myös, paitsi ei ehkä ihan parasta Carlaa näissä kisoissa. A-treeni jatkuu :D

Saldona Ellelle;
- 0-tulos sija 4/17
- hyl
- hyl
- tulos 5 sija 12/19

Kokonaisuutena todella tyytyväinen Ellen tekemiseen. Kepit menivät tosi hyvin, viimeisellä radalla itse ne sössin (niinkuin monesti muulloinkin). Ellen vauhti on alkanu löytymään! Kyllä siitä vielä hyvä tulee <3

Vähän taas tällaista pikapäivityksen makua. FB:ssä lupailin tätä päivitystä piakoin mutta eipä tämä kyllä pikaisesti tullu.. :D


Kiitos agilitykuvista Reima Mukkala!

Huomenna aamulla lähdetäänkin ajamaan kohti Nastolaa ja SM-kisoja, jännää! Huomenna kaksi 3lk starttia, lauantaina joukkue ja sunnuntaina yksilö. Elle starttaa meidän joukkueesta ensimmäisenä ja jo kolmantena numerolla 99. Sunnuntaina sitten numerolla 462 (viidennessä rataantutustumisryhmässä, näitä ryhmiä medeissä seitsämän).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adelle x Java

Yksi pentu etsii kotia!

Carla x Wilson

Lellukan D-pennut

Aten luonnetesti