Agility SM 2016 Lahti

Aika menee kauhean nopeasti! Agilityn SM-kisoista on jo kuukausi aikaa, parempi myöhään kuin ei milloinkaan vähän kirjoitella reissusta :)

Ensinä näytti siltä, että joudutaan Ellen kanssa lähteä kahdestaan reissuun. Onneksi Jantsu kuitenkin lähti. Olisi ollut melkoisen tylsää ajella 500-600km suuntaansa ilman juttuseuraa, Elle kun ei valitettavasti vielä osaa jutella :D 
Lähdettiin perjantaina aamulla aikaisin ajelemaan, kun olin ilmoittautunut Ellen kanssa molemmille perjantain "lämmittely radoille". Kisapaikalle kun päästiin tuli vettä aika reippaasti ja vaatteet sitten hieman kastuikin telttaa pystyttäessä. Onneksi sää alkoi selkenemään ja illalla olikin jo ihana auringonpaiste.

Perjantain medien hyppyradalla oli 117 koirakkoa ja tuomarina oli Anne Savioja. Hieman jännitti isossa porukassa kisaaminen, tai varsinkin rataantutustuminen, että kuinka siellä oon ruuhkaa mutta hyvin selvisin! Rata oli kiva ja aika selkeä, tai siis ei ainakaan itselläni ollut montaa kohtaa, joihin olisi tarvinut kauheasti miettiä mitä tekee. Kepithän on meillä aina vähän jännä paikka ja Elle aloitti kepit hienosti vaikeasta kulmasta huolimatta ja loppuun vielä persjättökin onnistui! Hieman toki olisin voinut tehdä sen aikaisemmin, mutta en uskaltanut.. Radalta siis nolla, jo toinen ensi vuoden kisoihin ;) sijoitus oli 37 etenemällä 4,12m/s.


Perjantain medien agilityradalla oli 136 koirakkoa ja tuomari oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Agilityrata oli ainakin todella simppeli. Jos ensimmäisellä radalla ei montaa kohtaa ollut, joihin olisi tarvinut kauheasti miettiä mitä tekee, niin tällä radalla niitä kohtia oli vielä vähemmän :D Silti onnistuin ryssimään nollan (tuplanollan!) loppusuoralla. En oikein ohjannut puomille ja Elle tuli sitten liikkeen mukana puomista ohi. Pikkusen ehkä harmitti, kun puomi ei kuitenkaan Ellellä edes ole niin nopea, että mulla ei olisi ollut mikään kiire. No näitä sattuu, ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinenkään kerta. Tuloksena siis 5 ja alle sekunti yli ihanneajan. 


Olin melko myöhään varaamassa majoitusta kisoihin, joten Lahdessa alkoi olla jo majapaikat aika tiukilla. Niinpä fiksuna likkana katoin kartasta, että Kouvola ei oo ku 40-50km päässä, että sehän on lyhyt matka ja varasin sitten sieltä Sokos Hotellista huoneen. Olis ehkä pitänyt varata joltain toiselta suunnalta, koska Kouvolasta oli jotenkin todella hidasta ajaa kisapaikalle.

Lauantaina oli sitten vuorossa joukkuekisat. Ellen kanssa päästiin Rovaniemen Käyttökoirien joukkueeseen. Startattiin joukkueestamme ensimmäisinä ja kaikista medeistä kolmantena. Aamulla aikaisin siis piti olla kisapaikalla. Onneksi sentään ehdittiin paikalle :D Nukuttiin hieman pommiin.. Hotellihuone oli liian pimeä (mulla ei ole kotona edes verhoja, joten voitte vaan kuvitella millaista oli nukkua säkkipimeässä) ja ei sitten herätty herätyskelloihin. Siis ei mitään havaintoa yhdestäkään herätyksestä! Jantsu sitten heräsi 10min ennen suunniteltua lähtöä ja kysy multa paljon kello. Huhhuh, oltiin nopeasti autossa! Se tilaamani varhainen aamupala vaan jäi syömättä :D Mistään muusta ei siis onneksi myöhästytty kuin aamupalalta. 

Tällä radalla sitten olikin hieman enemmän haastetta kuin perjantain radoilla! Kiva rata kyllä mutta sai jo vähän miettiä mikä on meille paras ratkaisu mihinkin. Matka tyssäsi vähän sinne minne ajattelinkin, puomin sijasta Elle sujahti putkeen. Kontakti-putki erottelut on ollut liian vähällä treenillä, myönnän :D Meidän joukkueelle tulos HYL. Muillakin oli putkipäivä :) 



Ja sunnuntaina ratkottiin yksilö suomenmestaruudet. Karsintarata oli kauhean kivan tuntoinen mutta tiesin, että suorista putkista suoraan eteneminen voi olla ongelmallista. Minun ois pitänyt olla nopeampi tai olisi pitänyt saada enemmän etumatkaa! Tuomarina radalla oli Kari Jalonen. Karin ratoja käytiinkin Torniossa kisaamassa toukokuussa ja Elle sai ensimmäisen sertinsä :)

Rimat 45cm jännitti todella paljon, kun Elle alkoi lämmittelyssä alittamaan etenkin, kun takaakierrolle laitoin. Tosi vähän kisoissa yleensä on rimat niin korkealla ja vaikka välillä yritän pitää rimoja treeneissäkin korkeammalla niin joskus tulee alituksia. Onhan ne korkeita tuommoiselle pikkumedille. No alkurata etenkin siis jännitti ihan sen vuoksi, että meneekö Elle esteistä yli vai ali. Onneksi meni yli! :) Kolme kieltoa kuitenkin otettiin joten tuloksena hylky. Kivoja pätkiä ja on tuon koiran kans aina niin kiva olla radalla <3 



Meillä oli jälleen hyvä tuuri; ei jouduttu starttaamaan (enkä minä edes tutustumaan rataan) vesisateessa. Kaikkien meidän starttien aikana oli hyvä ilma!

Olen selannut hirveästi kuvia SM-kisoista ja todella upeita otoksia nähnyt, mutta valitettavasti Elle ei osunut kenenkään kameran eteen. Olisi ollut kiva saada muistoksia pari kuvaa radalta, mutta onneksi on videot! Ne on kyllä tärkeitä itselleni oman oppimisen kannalta, kun voi radan jälkeen katsoa missä meni vikaan tai toisaalta mitkä asiat siellä radalla onnistui :)

Jantsu kuitenkin otti salakuvia ennen startteja:


Elle on se koira, jonka kanssa agilityn aloitin aivan tietämättä lajista mitään. Siitä on nyt aikalailla 3 vuotta aikaa. Ja tänä vuonna päästiin ensimmäistä kertaa osallistumaan SM-kisoihin! Aivan parasta oli kokea tällaiset isot kisat ensimmäistä kertaa sen maailman parhaan kanssa <3

<3 Elle <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adelle x Java

Yksi pentu etsii kotia!

Carla x Wilson

Lellukan D-pennut

Aten luonnetesti