E-pentue on täällä

Meillä tuhisee kolme hienoa pentue laatikossa <3 Kaksi tyttöä ja yksi poika. Pennut syntyivät 9.1.2021. Jouduttiin ensimmäistä kertaa turvautumaan eläinlääkärin apuun, kun synnytys ei edennyt. Kun ensimmäistä pentua ei näkynyt eikä tuntunut tunti vesien menosta niin otimme suunnaksi Rovaniemen. Tottakai oli lauantain vastainen yö. Meiltä tosiaan ajaa tunnin Rovaniemeen, jossa päivystys sattui olemaan. Ranualla on kyllä kunnan eläinlääkäri mutta päivystys on yhteinen ja välillä se on Ranualla välillä Rovaniemellä.

Sansa ultrattiin, sykkeitä näkyi. Niinpä Sansa sai ensin kalkkia. Supistukset taas voimistuivat mutta ei pentua. Oksitosiinia, edelleen supistelut kyllä jatkui. Eläinlääkärin avulla ensimmäinen pentu (trikkipoika "Eddard") saapui maailmaan. Tuli perä edellä ja toinen takajaloista oli vääntynyt pennun alle, ei mikään helpoin ensisynnyttäjälle ensimmäiseksi pennuksi.. 

Tämän jälkeen Sansa oli aika kipeän oloinen ja supistukset heikkenivät. Päädyttiin leikkaamaan loput pennut, kun homma ei edennyt. Onneksi leikattiin. Ensimmäisenä meille tuotiin tumma trikkipoika, joka oli menehtynyt (päälakihalkio). Sitten melkein peräkkäin saapuivat merletyttö ("Eowyn") ja trikkityttö ("Ellaria"). 

Onneksi lähdettiin hyvissä ajoin lääkäriin. Saatiin kolme ihanaa pentua ja Sansa on kunnossa. Tottakai näissä tilanteissa emä on aina tärkein <3 Sansa toipui leikkauksesta todella hyvin ja alkoi alkupökkyrän jälkeen hoitamaan pentuja rakkaudella. Pennut alkoivat myös heti ensimmäisestä päivästä alkaen kasvamaan tosi hyvin. Pian päästään jo muuttamaan olkkariin!

"Eddard"

"Eowyn"

"Ellaria"

Eddard, Eowyn ja Ellaria 2vko


Pentueen emä on sijoituskoira Sansa (L. Bandida) ja isä on komea nuorimies Nova (Primemind Agate Ashlad). 

Sukutaulu

Ei enää kyselyitä tähän pentueeseen!

Nova x SansaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Adelle x Java

Yksi pentu etsii kotia!

Carla x Wilson

Lellukan D-pennut

Aten luonnetesti