tiistai 27. kesäkuuta 2017

Agility SM 2017

Vihdoinkin ehdin hieman päivitellä blogia!

Agilityn SM-kisoissa käytiin Ellen kanssa 16-18.6.2017. Lappeenrantaan lähdettiin ajelemaan aikaisin perjantai-aamuna Marian kanssa. Perjantaille olin Ellen ilmoittanut sekä agi- että hyppyradalle. Kisapaikalla oli teltoille kivat paikat: viileät hallit! Kyllä kelpasi, kun asteita taulu näytti parhaillaan +34! En valita, Suomessa harvoin saa nauttia tällaisesta lämmöstä. Tietenkin koiria ajatellen ei mikään parhain kisasää, mutta ainakin Elle pärjäsi aivan hyvin tässäkin säässä :) 
Iltapäivä alkoi medeillä Pertti Siimeksen agilityradalla. Rata vaikutti aika kivalta ja menevältä ja Ellen kanssa napattiinkin nolla! Etenemä oli meille varsin hyvä: 4,35m/s ja riitti sijoitukseen 22/134.
Hyppyrata oli Sami Topran suunnittelema. Sekin vaikutti oikein kivalta. Jotenkin en saanut rataantutustumisessa oikein kunnon tuntumaa ja muutama kinkkinen kohta aiheutti vähän harmaita hiuksia :D Selvittiin niistä virheittä vaikkei kuitenkan kauneimmalla mahdollisella menolla.. Eli toinen nolla! Etenemä oli hyppyradalla 4,39m/s ja sijoitus 10/96 :) Olisi kyllä kyetty nopeampaankin rataan ilman niitä omia huonoja ohjauksia. Ihan kiva ottaa näiltä SM-kisojen "lämmittelyradoilta" tuplanolla :D

Alla vielä perjantain videot
Perjantain agilityradan viimeinen hyppy.
© Karoliina Karkulahti
Lauantaina oli vuorossa joukkuekilpailu. Medeillä tuomarina oli Rauno Virta ja hänen radoillaan ollaankin pohjoisessa useammin käyty. Ellen kanssa päästiin oman seuran joukkueeseen ja startattiin kakkospaikalta. Tulokseksi tehtiin kymppi ja yliaikaa. Joukkueen kokonaistulos oli 37,10 ja sijoituttiin 30/69. Viime vuonna ei Ellen kanssa joukkuekisassa tehty tulosta ollenkaan, eikä joukkuekaan saanut tulosta ollenkaan. Parannettiin siis viime vuoteen, jospa ens vuonna taas vähän paremmaksi ;)

Ellen rata joukkekisassaSunnuntaina sitten se "pääpäivä" eli yksilökilpailut. Ellen kanssa starttiin numerolla 350, kolmannessa rataantutustumisryhmässä muistaakseni. Tänä vuonna lähtöjärjestys meni ensimmäistä kertaa aikalailla ranking-sijoitusten mukaan. Tehtiin Ellen kanssa tietenkin parhaamme mutta harmillinen oma ohjausmoka aiheutti kiellon ja keppien lopusta otettiin toinen vitonen lisää. Vaikka virheistä aiheutui paljon ylimääräistä aikaa, pääsimme me melkein ihanneaikaan! Vain 0,78s yliaikaa (etenemä 4,0m/s, ihanneaikaan etenemä olisi pitänyt olla 4,1m/s). Vauhtia ollaan saatu oikeasti vuoden aikana todella hyvin lisättyä ja toivottavasti tästä vielä voidaan kehittyä lisää :) Viime vuoteen parannettiin myös yksilöissä, kun viime vuonna ei tehty tulosta ollenkaan. Ja kaikki ei tietenkään ole aina tuloksilla verrattavissa. Kyllä kaikki, jotka ovat vähääkään meidän menoa seuranneet ovat kyllä huomanneet suurta muutosta parempaan päin! :) Ensi vuodelle pyritään tietenkin parantamaan sitä menoa ja toivotaan, että myös tulosta pystytään parantamaan.

Ja video alla :)


Yksilökilpailun karsintaradalta
© Jonna Harju
© Jonna Harju
Lähdettiin karsintaratojen jälkeen ajamaan takaisin Ouluun. Finaalit sai seurattua onneksi livestreamistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti