tiistai 27. kesäkuuta 2017

Beet seitsämän viikkoa ja muuta elämää

Varoitus, järkyttävän pitkä postaus tulossa! ja paljon kuvia :D 

Oulussa sujui pentujen kans varsin mallikkaasti. Olivat SM-kisaviikonlopun hoidossa Hannalla ja sielläkin reippaina.
 Hihnoissa hieman opeteltiin pakosta kulkemaan, kun meidän kämppä hyvin lähellä keskustaa ja liikennettä on. Kolmen pennun kanssa hihnoissa ei aina sujunut kauhean hyvin ja kasvattaja-parka olikin solmussa suurimman osan ajasta :D 

"ihminen! saadaanko mennä pliiiis"
Musti&Mirristä haettiin pentupakkaukset koko porukan voimin. Nämä ei arastele uusia paikkoa. Liukuovista omin jaloin sisään, eri alustat ihan ok (ritilät, kumimatot, liukas lattia). Toki niitä oli jo aikaisemminkin nähty mutta ei ne juurikaan jännitystä aiheuttanut ensimmäiselläkään kerralla :) Heti, kun ihmisiä alkoi näkyä tuli kiire, pakko päästä niiden luokse! Sansa taisi kiivetä ensimmäisen näkemänsä myyjän syliin asti. Reippaasti tutkivat hyllyjen välejä ja yhden haukkuvan koiran luoksekin olisi voitu mennä. Ja sitten vain nukkumaan Nämä kyllä rupeaa joka paikassa lopulta nukkumaan.
Seitsämän viikon kunniaksi tietenkin taas kuvausta ja mittailua. 
P.S Ehdin nämä kuitenkin laittaa tännekin juuri ennen kahdeksan viikon vastaavia :D

Lellukan Bujaka eli "Viikinki" (ent. Bieber)

© Hanna Pääkkönen
© Hanna Pääkkönen

Lellukan Bandida eli "Sansa" (ent. Beyonce)

© Hanna Pääkkönen
© Hanna Pääkkönen

Lellukan Boom Kah eli "Brädi"
Brädi lähtee omaan kotiinsa Jyväskylään reilun yhdeksän viikon iässä.

© Hanna Pääkkönen
© Hanna Pääkkönen

Korkeudet ja painot 7vko:
- Viikinki 22cm ja 2916g (viikossa +1,5cm ja +495g)
- Sansa 20cm ja 2182g (viikossa +2cm ja +313g)
- Brädi 22,5cm ja 2990g (viikossa +1cm ja +518g)

20.6. tiistaina käytiin Turtisen Helin (Kultalan kennel) luona pentutreffeillä! Helillä on hieman näitä mun pentuja nuoremmat pennut, niitäkin kolme kappaletta :) Molemmissa pentueissa yksi narttu, joka trikki ja meillä mv pojat, Helillä kaksi merle poikaa.
Hienosti vallattiin piha ja pennut tulivat nopeasti juttuun keskenään. Tällaset treffit kun sais kaikille pentueille järkättyä! Harmi kun aina ei löydy näin samanikäisiä kohtuu matkan päästä.


Vitsailtiin, että Sansa löysi jo itselleen poikakaverin :DD 
Pennut kävivät tasan seitsämän viikon iässä (21.6.) pentutarkissa Oulun Evidensiassa. Silmäpeilauksen takia ei ole pohjoisessa vaihtoehtoja mihin mennä. Pennut tepastelivat tapansa mukaan reippaasti sisään ja hetken aikaa kaikki olisi ollut niin kovin kiinnostavaa. Paitsi se silmätippojen laittaminen. Pienoisen taistelun jälkeen kaikille ne tipat sain ja siinä vaiheessa tyypit olikin jo päättäneet, että tässä on varsin hyvä ottaa pienet torkut. Niinpä ne nukkuivat kauniissa rivissä lähellä ulko-ovea lainkaan välittämättä liikkuvista ihmisistä ja koirista, jotka kulkivat ohitse. 
Huoneeseen kun päästiin piti aloittaa taas tutkiminen ja mm. hoitajan kenkien maistelu. Kaikki olivat niin reippaasti tutkittavina ja taisi eläinlääkäri saada parit pusutkin :) 
Kasvattajan onnea: kaikilla pennuilla kaikki niin hyvin, kun tässä vaiheessa vaan voi olla! <3 Pentupurennat ok, pojille pallit tunnettavissa, ei napatyriä, silmät ok, ei sivuääniä ja muutenkin ainakin päällisin puoliin terveen näköiset pennut. Selvän sukupuolileimankin omaavat jo tässä vaiheessa :D

Eiku nukkumaan
Juhannuksen aiheuttaman pitkän viikonlopun takia olin valmis luovuttamaan pennut uusiin koteihin jo seitsämän viikon iässä, mikäli uudet kodit haluavat/heille on niin helpompi. Alunperin olin ajatellut pitää ne vähintään kahdeksan viikon ikään. 
Siskoni haki Sansan heti seitsämän viikon iässä Rovaniemelle juhannuksen viettoon. Tämä oli varsin helppoa, kun tiesin että muutaman päivän päästä neiti-riiviötä taas näen lähestulkoon päivittäin. Meijuhan asuu minun naapurissa tässä meidän navetan pihalla joten todellakin ihanteellinen paikka sijoittaa narttu :D Meijulla on siis myös A-pentueen ainoa narttu Adelle, joten vielä olen päässyt aika "helppoihin" sijoitussopimuksiin, kun toisena osapuolena on sisko :) 

Entinen Bieber (L. Bujaka) eli nykyinen Viikinki lähti heti seuraavana päivänä, todellakin paljon kaueammas kuin siskonsa, Sastamalaan. Jaana saa tästä pennusta itselleen kivan harrastuskaverin :)


Jantsun avulla saatiin vielä Viikingistä ennen lähtöä otettu kuvia myöskin mamman kanssa <3 Huomatkaa pojan ja äidin jalkojen/tassujen ero :D Nää jätkät on varsin jenkkejä! Mutta eipä se yllätä, kun molemmat vanhemmatkin ovat jenkkejä. 
 Kuulumisiakin on tietenkin jo saatu! Viikingillä menee varsin hyvin. Reipas pentu <3

Juhannus vietettiin mökkeillen koirien kanssa. Brädi tietenkin mukana. Ja kuinka voi taas hehkuttaa! Miten reipas voi pieni sheltti olla :) Pari mökkiä, niiden pihat, elämän ensimmäinen veneily: kaikki on ok, reippaasti häntä pystyssä vaan menoksi <3 Veneily alkuun hieman jännitti, mutta sitten jo vaihtoi itse pöydän kautta syliä ja lopuksi pisti nukkumaan. Meiju tuli Sansankin kanssa jo lauantaina Rovaniemeltä ja pennuilla oli loistava jälleennäkeminen. Oli kiva saada lähestulkoon kokoisensa painikaveri :D  Sansa on varmasti riiviöin näistä kakaroista. Sillä on omaa tahtoa aika roimasti vaikka pieni onkin.

Veneilyä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti